Зернові миронівської селекції вирощуватимуть в Угорщині

21 червня 2017 93 0
Колос пшениці
Kurkul.comКолос пшениці

Одна з провідних угорських насінницьких компаній Woodstock уже другий рік співпрацює з Миронівським інститутом пшениці ім. В.М. Ремесла над випробуванням українських сортів зернових в Угорщині. Відтак реєстрація та виробництво українських сортів в Угорщині відкриє для них ринок одразу 63 країн, пише AgroPolit.com.

Про це розповів директор Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла Олександр Демидов на Міжнародному дні поля «Сучасні сорти зернових культур миронівської селекції та особливості технології їхнього вирощування».

Співпраця з угорськими насінницькими компаніями, на думку Олександра Демидова, зможе повернути колишню світову славу миронівській пшениці.

«Минулого року Woodstock брав на сортовипробування 6 сортів озимої пшениці, 2 сорти озимого тритикале, 2 сорти озимого ячменю. У цьому році взяли 6 сортів озимої пшениці. Це тісна співпраця, і я знаю, що рано чи пізно декілька сортів буде внесено в реєстр Угорщини», — поділився Олександр Демидов.

За його словами, зараз перед українськими селекціонерами постало завдання вдосконалити сорти за певними технологічними характеристиками, на які звернули увагу угорські партнери, як-от: вирівняність посіву за висотою.

Серед зразків, які найбільше зацікавили угорську сторону, директор Миронівського інституту пшениці назвав сорти Світанок та Мирлена.На переконання Олександра Демидова, перші українські сорти з угорською реєстрацією з’являться уже через 2 роки.

Виконано за допомогою Disqus