Аграрії витратили на посівну рекордні 100 млрд грн — експерт

21 червня 2017 98 0
Трактор на полі
Kurkul.comТрактор на полі

Весняно-польові роботи українських аграріїв в поточному році обійшли в рекордні 100 млрд грн, при тому, що уряд за рахунок бюджетних коштів компенсував їм лише мінімум витрат, пише ГолосUA.

Таку думку висловив аграрний експерт Денис Марчук.

«Посівна кампанія виявилася значно дорожчою, ніж минулого року. Якщо в минулому році витрати досягли 95-96 млрд грн, то цього року на це пішло більше 100 млрд грн», — зазначив Денис Марчук.

За його словами, із початку поточного року держава частково функціонує витрати сільгоспвиробників на придбання нової сільськогосподарської техніки. Але через те, що у аграріїв «вимили» оборотні кошти, а розмір бюджетних дотацій був невеликим, вони не змогли дозволити собі такі покупки.

Залишкові затрати на польові роботи, як підкреслив експерт, повністю «лягли на плечі» сільськогосподарських виробників.

Як стверджує Денис Марчук, якщо в минулому році аграрії придбали техніку на 10 млрд грн, то в поточному році загальна сума закупівлі не перевищила 3,5 млрд грн.

Раніше в Мінагрополітики прогнозували, що проведення весняно-польових робіт у поточному році обійдеться аграріям майже 95 млрд грн, причому на 90% це будуть кошти аграрних підприємств.

Виконано за допомогою Disqus