Законопроект про органічне виробництво підтримає малих фермерів — Мушак

21 червня 2017 209 0
Олексій Мушак, народний депутат і член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин
Kurkul.comОлексій Мушак, народний депутат і член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин

Законопроект №5448 «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» спрямований на те, щоб спростити введення органічного бізнесу, привести у відповідність українське законодавство до найкращих європейських стандартів і підтримати малих фермерів на рівні держави, пише AgroPolit.com.

Про це розповів народний депутат і член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олексій Мушак.

«У найближчі 10-15 років аграрний сектор стане високотехнологічним, де систематизовано впроваджуватимуться автоматичні та роботизовані системи. Тому для дрібних фермерів потрібно шукати нові ніші, й органіка — це така можливість. Потенціал для цього хороший: трудовий ресурс, незабруднена земля. Зараз у суспільстві багато говорять про підтримку малих та середніх фермерів, і цей законопроект (№5448 — ред.) є шансом для малих фермерів. І в тому числі вийти на експорт», — розповів Олексій Мушак.

Однак, за словами Олексія Мушака, економічний ефект цього законопроекту поки не прорахований.

Читайте за темою: Виробники органіки проаналізували галузевий законопроект

Виконано за допомогою Disqus