На Харківщині люди вимагають врятувати племінних тварин

22 червня 2017 500 0
Сементальська молочна порода корів
als.uzСементальська молочна порода корів

Працівники племінного заводу «Червоний Велетень», що у селищі Первомайське, Харківської області прийшли до райради з проханням втрутитися в ситуацію на підприємстві, йдеться у сюжетітелеканалу Інтер.

Колишні працівники племінного заводу «Червоний велетень», прийшли під стіни Зміївської райради з проханням зберегти цінних тварин.

Теперішні власники заводу пустили племінне стадо на м'ясо. З 2007 р. на заводі повністю знищили поголів'я свиней. А згодом ― і цінну породу корів.

«Раніше господарство було навіть відомо в Америці. Ми худобу продавали племінну в усі країни. А зараз вже вивозять останнє. Навіть ось, ми зустріли, скотовоз нам зустрічається на ходу», ― розповідає колишній працівник племінного заводу «Червоний Велетень» Євген Калітін.

На заводі розводили сементальську та українську червонорябу молочні породи корів. Місцеві жителі просять зберегти хоча б те, що залишилось.

«Було тваринництво, бджільництво, свиноводство. Ну а потім прийшли, купили акції. Не можу. Все вивезли, все здали на металобрухт. Все знищили», ― каже колишня працівниця племінного заводу «Червоний Велетен» Людмила Шемет.

Сьогодні на заводі залишилось лише 600 голів ВРХ.

«Сьогодні ще в племзаводі знаходиться ще 600 голів великої рогатої худоби. В том числі: 300 корів, 90 нетелів і 200 голів молодняка. І ось за це поголів'я ми повинні з вами поборотися», ― наголошує селекціонер племінного заводу «Червоний Велетень» Людмила Скиба.

У райраді впливу на приватне підприємство не мають. Єдине чим допомагають ― пишуть листи у вищі інстанції.

«Ми написали ось директору департаменту АПК лист, ми написали лист керівнику підприємства, ну ось це ось і все, на жаль, що ми можемо зробити», ― пояснює голова Зміївської райдержадміністрації Віталій Кошеленко.

Селяни ж, зупинятися не будуть. Якщо депутати не зарадять, вони готові йти до Києва.

Виконано за допомогою Disqus