На Чернігівщині вартість права оренди землі зросла в п'ять разів

23 червня 2017 467 0
Поля з висоти пташиного польоту
Kurkul.comПоля з висоти пташиного польоту

Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області у 2017 р. провело 13 земельних торгів у формі аукціону, на яких було продано право оренди 83 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 2,7 тис. га, пише «Урядовий портал».

За результатами торгів, вартість права оренди ділянки площею 72,85 га в ході торгів зросла від 97,8 млн грн (заявлена стартова ціна) до 500 млн грн, що становить 40,92 % від нормативної грошової оцінки. Фактично, вартість зросла майже в п'ять разів.

А вартість ділянки площею 58,38 га, розташованої на території Дроздовицької сільської ради Городнянського району Чернігівської області, відповідно збільшилася з 72,6 млн грн до 260,7 млн грн, що становить 28,72 % від нормативної грошової оцінки.

Ціна оренди земельної ділянки площею 48,4 га, що на території Березнянської селищної ради Менського району Чернігівської області, при заявленій стартовій ціні 66 млн грн зросла до 212,2 млн грн, що становить 25,74 % від нормативної грошової оцінки.

За результатами земельних торгів, організованих та проведених Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській області, місцеві бюджети Чернігівщини отримали 3,98 млн грн річної орендної плати.

Стартовий розмір річної плати за користування земельними ділянками, які пропонувалися до продажу у 2017 р., був встановлений на рівні 8 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. За результатами проведених торгів середній розмір річної орендної плати становить 9,4 % від нормативної грошової оцінки.

Найбільше зросла в ціні орендна плата земельних ділянок, розташованих на території Дроздовицької сільської ради Городнянського району та Березнянської селищної ради Менського району Чернігівської області.

Найбільше ділянок передали в оренду через проведення земельних торгів на територіях Городнянського (10 ділянок), Корюківського (11 ділянок) та Сновського (14 ділянок) районів Чернігівської області.

Внаслідок проведених земельних аукціонів на Чернігівщині до бюджету місцевого рівня за 7 років (умови конкурсу) від орендної плати цих земель надійде близько 28 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus