Рейдери найчастіше атакують у п’ятницю — юрист

26 червня 2017 95 0
Надпис "Рейдерів геть!"
Антикоррупционный портал job-sbu.orgНадпис "Рейдерів геть!"

Якщо рейдери хочуть захопити фермерське господарство, то найчастіше зміну директора і спроби вкрасти гроші з рахунку роблять у п’ятницю. Протягом вихідних складніше відслідкувати та заблокувати зняття готівки, яка «пішла» з рахунку, повідомили у Всеукраїнській аграрній раді (ВАР).

Тож аби аграрні підприємства мали можливість убезпечити себе від рейдерських атак, про засоби захисту розповів юрист, керівник юридичного напряму служби корпоративної безпеки ВАР Кирило Левтеров.

Отже, юрист радить у п’ятницю після обіду брати довідку по корпоративних правах.

«Захистити себе переважно це в силах підприємства. Раз на тиждень потрібно брати інформаційну довідку на сайті Мін’юста по підприємству. Вона коштує 23 грн. Якщо всі дії, які відбулися щодо нашого підприємства ми самі собі можемо пояснити, скоріш за все — все добре», — розповідає експерт.

Крім того, потрібно забезпечити інформаційну безпеку. Комп’ютер бухгалтера не повинен мати доступу до інтернету. Машина з «Клієнт-банком» підключається до інтернету тільки тоді, коли потрібно робити платежі.

Потрібно переконатися, що системний адміністратор підтримує всі антивіруси, захисні програми оновленими, «флешки», електронна пошта та сторонні сайти на захищеному комп’ютері не можуть бути відкриті.

Юрист каже, що в Реєстрі прав на нерухоме майно є певна інформація, яка доступна лише реєстратору.

Підприємству варто звертатися до державних реєстраторів, які дуже часто працюють при комунальних підприємствах і сільрадах, і просити їх вибірково переглядати інформацію по підприємству, по окремих кадастрових номерах, щоб виявити, чи не має там певних аномалій, спроб зчитати чи відредагувати інформацію.

Взимку це можна робити раз на два тижні чи на місяць, а ближче до збору врожаю можна навіть щоденно, мінімум — раз на тиждень.

Виконано за допомогою Disqus