Sesvanderhave представила нові гібриди на українському ринку

26 червня 2017 108 0
Цукровий буряк
Kurkul.comЦукровий буряк

У рамках Дня поля, організованому спільно з компанією-виробником ЗЗР Alfa Smart Agro, Sesvanderhave представила українським сільгоспвиробникам кілька нових високопродуктивних гібридів цукрових буряків, повідомили в компанії.

Учасники заходу побачили 14 гібридів цукрових буряків виробництва Sesvanderhave. Деякі з них вже відомі українським виробникам.

З нових компанія представила шість сортів гібридів:

  • Хайленд (потенціал врожайності від 110 т/га);
  • Вапіті (диплоїдний гібрид, стійкий до церкоспорозу);
  • Жираф (диплоїдний гібрид цукристого напрямку, еталон цукронакопичення);
  • Предатор (диплоїдний гібрид з надзвичайно високою урожайністю коренеплодів);
  • Скорпіон (диплоїдний гібрид з великим врожаєм цукру);
  • Бізон (високопродуктивний гібрид, з подвійною стійкістю до ризоманії і цистової нематоди).

Крім того, учасники мали змогу ознайомитися з гібридами, які поки що лише проходять процедуру державного сортовипробування. Насіння цих сортів можна буде придбати не раніше наступного року, після завершення процедури реєстрації.

«Ті гібриди, які вже добре відомі агровиробникам, наприклад, Континенталь чи Бакара, вирізняються високою продуктивністю та мають потенціал врожайності близько 70-90 т/га. Проте вони потребують 2-3 обробок фунгіцидами, оскільки мають низьку стійкість до церкоспорозу. Селекціонери компанія свідомо не підвищувала їхню стійкість, оскільки вибір був: або висока продуктивність, або більша здатність опиратися хворобі. Вони обрали високу продуктивність, і наші покупці про це ні разу не пошкодували», — розповідає агроном компанії Сергій Дучак.

За його словами, урожайність цукрових буряків буде залежати від погодних умов літа. Адже культурі найбільше потрібні опади в кінці червня та липні-серпні, проте на момент огляду демонстраційних полів (20 червня) дощу не було вже приблизно місяць.

«Рослини, як ви бачите, розвинені, хвороб та бур’янів на них немає, проте вони ще набрали оптимальної вегетативної маси через кліматичний стрес», — розповідає Сергій Дучак.

Виконано за допомогою Disqus