Україна та Південна Корея розвиватимуть проекти з кооперації ― Трофімцева

27 червня 2017 105 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції
Kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції

Під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Корея паном Янг-гу Лі та Президентом фінансової групи «NongHyup» паном Йонгом Хван Кімом, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева заявила, що країни розвиватимуть проекти з кооперації та розвитку виробництва повного циклу в агросекторі.

Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Поєднання досвіду та зацікавленості корейських колег у цьому напрямі та конкурентні переваги українського аграрного сектору відкривають нам великі можливості для створення та реалізації нових та цікавих проектів», ― наголосила Ольга Трофімцева.

Одним з нових напрямків є створення проектів з кооперації та розвитку виробництва повного циклу в агросекторі.

«Розвиток регіональних агрокластерів та кооперативів в Україні, залучення іноземних інвестицій в агропромисловий комплекс, а також формування повних виробничо-збутових ланцюгів (food chains) для внутрішнього та зовнішніх ринків є важливим завданням для нашої команди», ― наголосила заступник міністра.

Зі свого боку, пан Йонг Хван Кім запевнив, що їх сторона зацікавлена як у інвестуванні, так і в роботі в рамках проектів державно-приватного партнерства в українському аграрному секторі.

Основними пріоритетами для корейських партнерів в Україні будуть фінансово-кредитний напрям та агрострахування, аграрна кооперація та створення повноцінних ланцюгів від виробництва до споживання.З метою більш структурованого діалогу та роботи над конкретними проектними пропозиціями, сторони домовились про створення спільної робочої групи.

Виконано за допомогою Disqus