Учені НААН допомогли отримати рекордні врожаї в Україні — Трофімцева

28 червня 2017 561 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції
kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції

Селекційні розробки НААН допомагають Україні вже 4 роки поспіль збирати понад 60 млн т зерна.

За попередніми прогнозами експертів, попри погані погодні умови, які були на початку цього року, за подальших сприятливих умов, аграрії зберуть і цього року не менше зернових, пише Agropolit.com.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Щоб утримати лідерські позиції у виробництві та експорті зернових, Україні, потрібно розвивати селекційні розробки Національної академії аграрних наук України (НААН).

«У глобальному аграрному світі попри те, що сьогодні Україна є поважним виробником зернових та олійних у світі, без відповідної селекційно-наукової роботи ми з вами у найближчому майбутньому не зможемо утримувати такі позиції. Тому дуже важливо, щоб робота проводилася саме на таких демонстраційних полях у вітчизняних наукових установах. Я впевнена, що лише в рамках спільного «тріалогу» держави, науки та бізнесу ми зможемо досягнути успіху», — наголосила Ольга Трофімцева.

На думку Ольги Трофімцевої, сьогодні в Україні аграрна наука фінансується не на гідному рівні, що приносить негативні результати.

«Ми знаємо, що у порівнянні з західними державами український бюджет не має таких фінансових можливостей, щоб повною мірою забезпечувати діяльність наукових установ. Це прикро, але з іншого боку, це є шансом для науковців і бізнесу створити таку синергію самостійно. На мій погляд, сьогодні та надалі наука співпрацює успішніше саме з бізнесом. Якщо подивитись на всі провідні економіки світу, де аграрний сектор займає досить серйозну частку в економіці цих країн, то можна побачити, що там, де наука працює у щільній зв’язці з бізнесом, існує й найбільший успіх», — додала заступник міністра.

Виконано за допомогою Disqus