Отримати гроші від Аграрного фонду можна легко й швидко — фермер

29 червня 2017 104 0
Колоски на руці
kurkul.comКолоски на руці

Виконавчий директор приватної агрофірми «Батько і син» Ярослав Микитчин розповів, що бере кредити і у банках, але вже третій рік поспіль співпрацює з Аграрним фондом за форвардною програмою.

Про це аграрій розповів в ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

«Це легкодоступні кошти, і це основний плюс. Якщо йти в банк, то потрібно буде давати заставу, довго чекати на рішення. З Аграрним фондом буквально тиждень часу — і ми вже отримуємо гроші. Звичайно, є свої плюси, свої мінуси, але на мінуси ми очі закриваємо. Пакет документів невеликий, його можна швидко зібрати», — розповідає аграрій.

Читайте за темою Форвард Аграрного фонду: оцінки фермерів

У ПАТ «Аграрний фонд» пояснили, що для укладання договору існує чіткий пакет документів, який можна зібрати за 1-3 дні. Аграрій збирає документи та подає їх до регіонального відділення Аграрного фонду.

За словами фермерів, процедура швидка та зрозуміла, гроші під майбутній урожай можна отримати вже через 5 днів з моменту укладання договору. Це значна перевага саме над банківськими кредитами, для яких такий термін — щось нереальне.

«Система оцінки клієнтів має до десяти критеріїв, за якими відбувається індивідуальний розгляд кожного виробника. Основні — історія співпраці, фінансовий стан підприємства, наявність судових справ тощо. Якщо «все чисто», то клієнт отримає швидку відповідь, мінімальну відсоткову ставку та максимальний авансовий платіж. Далі укладається біржовий договір і відбувається нарахування коштів сільгоспвиробнику», — розповіли в компанії.

Оплати за контрактами здійснюються в два етапи. Перший — авансовий платіж, який складає до 65% всієї суми. Наступну частину коштів аграрій отримує вже в момент переоформлення, коли зерно поставлене на склади Аграрного фонду і є всі необхідні документи, які підтверджують, що зерно відтепер належить ПАТ.

В Аграрному фонді додають, що фінальна оплата за форвардом відбувається за ринковою ціною.

Виконано за допомогою Disqus