Президент підписав закон про держконтроль якості продуктів харчування та кормів

3 липня 2017 300 0
Петро Порошенко, Президет України
zn.uaПетро Порошенко, Президет України

У п’ятницю, 30 червня Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин», відтепер це закон 2042-VIII. Закон вступить в дію навесні 2018 року.

Про підписання закону повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Підписання Президентом Закону є нашою значною перемогою та важливим етапом в адаптації українського законодавства до європейських норм та стандартів. Його реалізація дозволить ефективно здійснювати державний контроль в сфері безпечності та якості харчових продуктів за європейськими засадами. Ризикоорієнтований підхід до контролю, охоплення всього ланцюга від поля до столу дасть можливість нашим виробникам працювати за європейськими правилами, а споживачам ― бути впевненими у якості та безпечності продуктів харчування, які потрапляють на їх стіл», ― підкреслила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, на цьому робота не закінчується, оскільки потрібно прийняти ще велику кількість підзаконних актів, щоб даний закон запрацював в повному обсязі.

Виконано за допомогою Disqus