Повітряна цибулинка часнику має хорошу перспективу для виробників

4 липня 2017 476 0
Зеновій Сич, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри овочівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України
facebook.comЗеновій Сич, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри овочівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України

Спеціальна технологія вирощування повітряних цибулинок часнику забезпечить високий потенціал розширення виробництва часнику.

Для цього використовують технологію з іншими густотами та іншою системою захисту рослин від сисних шкідників (попелиці, трипсів, цикадок, кліщів, які переносять вірусні хвороби), що  направлена на отримання високоякісної достиглої «воздушки».

Про це написав на своїй сторінці у Facebook доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри овочівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України Зеновій Сич.

«Багато хто думає, що повітряні цибулинки є лише побічним урожаєм під час вирощування товарного часнику, але це не так. Тут або товарний часник, або повітряні цибулинки. Із зрізуванням тут не спішать. Зрізувати будемо лише після 15 липня. Довжина зрізаної стрілки не повинна бути менше 30 см, щоб забезпечити додатковий відтік поживних речовин у цибулинки. Сам процес обмолочування, очищення і калібрування проводять аж у кінці вересня напередодні реалізації. Тільки тоді повітряна цибулинка матиме відмінну часникову перспективу», — пише Зеновій Сич.

За словами фахівця, нинішня посуха справила свій негативний вплив, але часник продовжує боротися за високу врожайність повітряних цибулинок, які є своєрідним товаром на часниковому ринку. На початку липня стрілки уже випрямилися, а суцвіття інтенсивно збільшуються у розмірі.

 

Зеновій Сич у полі часнику

Виконано за допомогою Disqus