Сільгоспвиробники продають часник за собівартістю

5 липня 2017 1246 0
Часник
pixabay.comЧасник

Цьогорічні ціни на часник не радують виробників. Сьогодні вони продають часник за ціною 18-20 грн/кг, що фактично співпадає із собівартістю вирощування.

Про падіння ціни на часник повідомляє «Інфо-Шувар».

На оптовому ринку «Шувар» у Львові сьогодні, 5 червня часник продають за ціною 30-45 грн/кг. Експерти повідомляють, що за тиждень вартість часники знизилася у 1,5 рази, а у порівняні з минулим роком, часник подешевшав вдвічі.

На ринку «Нежданий» у Херсонській області часник можна придбати за 20-25 грн/кг. Тут за тиждень часник подешевшав на третину, а у порівнянні з минулим роком, ціни знизились майже у два рази.

«Падіння ціни на часник в першій половині літа ― це цілком нормальне явище.  Молодий часник майже не зберігається, тому фермери намагаються його якнайшвидше продати. Але в цьому році, провал цін став найбільшим , принаймні за останні 5 років, і відбувається це насамперед через збільшення пропозиції часнику  українського виробництва, площі  під яким суттєво розширились в цьому сезоні», ― повідомила експерт плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман.

Зниження цін на часник триватиме до серпня через помірний попит на продукт.

«Зниження ціни триватиме до серпня, потім традиційно попит зростає завдяки активізації переробників та оптових компаній, які віддають перевагу часнику з більш тривалим строком зберігання. Але ціни у другій половині літа та восени будуть цілком залежати від вартості китайського часнику, який за попередніми оцінками теж мусить подешевшати, в порівнянні з минулим роком», ― поінформувала експерт.

Виконано за допомогою Disqus