Держпродспоживслужба активно протидіє поширенню сибірської виразки (ОПИТУВАННЯ)

5 липня 2017 89 0
Спеціалісти у захисних костюмах
rakhivnews.in.uaСпеціалісти у захисних костюмах

На місце захоронення хворих на сибірську виразку тварин терміново виїхали спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області з метою координації дій із локалізації хвороби, проведення епізоотичного обстеження та вжиття відповідних заходів згідно з Інструкцією про заходи з профілактики та боротьби з сибіркою тварин.

Про вжиття заходів повідомляє Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, мешканці с. Миропілля Краснопільського району Сумської області виявили два захоронені трупи овець. За результатами експертизи, фахівці встановили діагноз ― сибірська виразка.

Рештки тварин були спалені, поверхневий шар ґрунту на місці виявлення трупів пересипаний хлорним вапном, знятий та захоронений разом із решками тварин. На місці спалення трупів ґрунт також пересипаний хлорним вапном, перекопаний та захоронений.

У ході епізоотичного обстеження проведено подвірний обхід жителів с. Миропілля з метою контролю клінічного стану тварин та виявлення хворих тварин. При опитуванні суб’єктів господарювання, які утримують овець, скарг щодо захворювання, падежу, пропажі овець не було.

Робота щодо виявлення власника загиблих тварин триває.

З метою недопущення розповсюдження спалахів сибірки видано доручення, відповідно до якого начальники територіальних органів Держпродспоживслужби в Полтавській та Сумській областях повинні проаналізувати стан проведення вакцинації тварин проти сибірки, які випасаються вздовж русла річки Псел, у разі встановлення відсутності щеплень, заборонити випасання тварин до проведення відповідних щеплень та встановлення стійкого імунітету.

 

 

Виконано за допомогою Disqus