Мінагрополітики розвиватиме кооперації ― Ковальова

7 липня 2017 99 0
Олена Ковальова, заступник міністра аграрної політики та продовольства України
Kurkul.comОлена Ковальова, заступник міністра аграрної політики та продовольства України

У рамках нової політики сільського розвитку Мінагрополітики працює над удосконаленням законодавства та формуванням практичних моделей розвитку кооперації з метою стимулювання кооперативної активності у сільській місцевості.

Про намір розвитку кооперацій повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Об’єднання у кооперативи дасть змогу невеликим виробниками вийти на ринок України і світу.

«Невеликому виробнику майже неможливо самостійно конкурувати без об’єднання навіть у секторі нішевих культур. У перспективі кооперативи мають допомогти їх учасникам вийти не тільки на внутрішні, але й зовнішні ринки. Якщо ми хочемо досягти успіху, ми маємо активізувати ініціативність територіальних громад», ― відзначила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова.

За її словами, вже є приклади, коли українські кооперативи постачають свою продукцію на експорт, зокрема, мед та ягоди.

Олена Ковальова наголосила на тому, що показовим прикладом успішної кооперації є нещодавно відкритий перший кооперативний елеватор у Дніпропетровській області. Більше півсотні суб’єктів господарювання згуртувалися для його започаткування.

Також заступник Міністра зазначила, що минулого року Верховна Рада України проголосувала за законопроект, розроблений за участі міністерства, яким ввела у правове поле поняття сімейного фермерства.

«На сьогодні, крім загального доступу до всіх програм підтримки, фермери можуть отримати безвідсоткові кредити в Українському державному фонді підтримки фермерських господарств з пріоритетом на тваринництво, органічне виробництво, садівництво та кооперацію», ― додала Олена Ковальова.

Виконано за допомогою Disqus