Сотня корів на Вінниччині страждає від жорстокого поводження

7 липня 2017 268 0
Корова
LiveJournalКорова

В одному з господарств с. Шиманівка на Вінниччині родина утримує понад сотню корів у жахливих умовах.

Корови протягом року живуть просто неба на подвір’ї, під саморобним навісом і виглядають дуже виснаженими, повідомила ТСН.

Родина, яка тримає стадо, — мати з донькою та сином. Власники виправдовуються,  що утримують худобу за нібито європейськими стандартами.

За словами односельців, насправді в тому господарстві усе далеко не ідеально і його вже нарекли «концтабором» для корів.

«Худоба голодна, вони обгризли, скільки дістали. Вони обгризли всю кору», — звертає увагу мешканка села Вікторія Чілідзе.

На всю череду — лише одна копиця сіна. Деякі корови від виснаження не можуть підвестися, у всіх світяться ребра.

«Воно замерзає. Воно замість води сніг їсть. Бик був замерз, то дружина голови сільради сокирою вирубувала бика», — додає місцевий житель Сергій Кибенко.

Іноді голодні корови вириваються з-за огорожі та витоптують чужі городи та поля.

«П'ять із половиною гектарів було пошкоджео, більше 30% пшениці. Це два роки назад судився з нею (власницею корів ), така сама була ситуація», — скаржиться селянин Валерій Чубенко.

Люди кажуть, що господарі корів не доять, не щеплюють і не маркують, тому цю череду не пускають на спільне пасовище.

«Тут може виникнути вогнище, спалах якоїсь інфекції. Ми переживаємо за свою худобу. У нас корови пройшли всі перевірки», — каже селянка Валентина Вдовиченко.

 

У село не раз викликали поліцію і захисників тварин, та навіть просили ветеринарів примусово щепити корів, але ті відмовилися, бо худобу для цього треба спершу відгодувати.

«Ми не маємо права робити, коли худоба нижче середньої або тоща. Тому що вона може дати реакцію, якщо вона худа», — пояснила завідувач Соболівської дільниці ветеринарної медицини Зоя Поліщук.

 

Селяни сподіваються на єдине — у липні мають запрацювати зміни до закону про жорстоке поводження з тваринами. Відтак мучителів худоби можуть ув'язнити або ж примусово вилучити в них стадо корів.

Виконано за допомогою Disqus