В Україні зменшиться виробництво продукції тваринництва

8 липня 2017 646 0
Вівці
pixabay.comВівці

Продукції тваринництва у 2017 р. буде вироблено на 1,6% менше ніж торік. Валову продукцію тваринництва прогнозують на рівні 68,5 млрд грн.

Про це розповів директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.

За словами ученого, стан тваринництва протягом останніх 5 місяців поточного року дає підстави прогнозувати подальше зменшення поголів’я худоби та птиці, виробництва м’яса, молока, яєць і вовни.

Ця тенденція стосується здебільшого господарств населення і негативно вплине на загальні обсяги виробництва тваринницької продукції у 2017 р.

Виробництво м’яса — вирощування худоби і птиці — у 2017 р. знизиться проти минулого року на 1,3% і становитиме 3,2 млн т.

Виробництво продукції ВРХ збільшиться на 1,3% і становитиме 613 тис. т.

Обсяги виробництва м’яса птиці прогнозуються на рівні минулого року.

За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, виробництво м’яса свиней скоротиться на 5,1%, а м’яса овець та кіз — на 2,9%.

Молока буде вироблено 10,2 млн т, що на 2,2% менше ніж торік.

Яєць прогнозується одержати 15,2 млрд шт., тобто майже на рівні минулорічних показників (+0,4%).

Обсяги виробництва вовни очікуються на рівні 2 тис. т, що на 2,9% менше ніж 2016 р.

«Очікувані обсяги виробництва продукції тваринництва у 2017 р. суттєво не вплинуть на ситуацію на ринку, хоча майже постійне їх зменшення в умовах відсутності раціональних норм харчування вимагає внесення певних коректив задля стимулювання нарощування виробництва», — підсумував Юрій Лупенко.

Виконано за допомогою Disqus