Органічний закон створить кращі умови для виробників — Ковальова

10 липня 2017 92 0
Маркування органічних продуктів
Canada's Nutrition CoachМаркування органічних продуктів

Відповідно до нового законопроекту «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу й маркування органічної продукції» (№5448) продукція, маркована як органічна, справді буде такою. Також логотип свідчитиме про відповідність продукту вимогам ЄС, що дозволить експортувати українську органіку.

Таку думку висловила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Новий органічний закон адаптує внутрішню систему контролю якості органічної продукції та узгодить українське законодавство з європейським.

«Цей законопроект створить кращі умови для виробників, адже завдяки сертифікації процесу виробництва повністю зникають експортні технічні бар’єри. З іншого боку, якщо продукція матиме логотип «зелений листочок», тобто продукція виготовлена відповідно до вимог ЄС, споживачі будь впевнені, що така продукція справді є органічною», — зазначила Олена Ковальова.

Заступник міністра повідомила, що основними критеріями закону про органічне виробництво є:

  • органічне виробництво має бути відповідним чином сертифіковане;
  • для такого виробництва мають застосовуватися специфічні та дозволені речовини та елементи технології, ощадливі до довкілля і безпечні для споживача;
  • створюється реєстр органічних виробників, сертифікуючих органів, органічного насіння;
  • законопроект №5448 формує систему контролю (нагляду) за процесом виробництва та виробниками відповідно до практики країн ЄС.
Виконано за допомогою Disqus