АМКУ виявив ознаки монопольної змови на ринку українських добрив

13 липня 2017 128 0
Рукостискання
kurkul.comРукостискання

Антимонопольний комітет України (АМКУ) виявив ознаки монопольної змови на внутрішньому ринку мінеральних добрив України за 2014 та 2015 рр., пише AgroPolit.com.

Про це повідомив під час засідання аграрного комітету у Верховній Раді директор департаменту досліджень і розслідувань ринків агропромислового комплексу, фармацевтики та рітейлу Ігор Кустовський.

Про відповідне рішення АМКУ повідомив 31 березня 2017 р. листі-відповіді №126-29/07-3513 на адресу аграрного комітету Ради. 

«Ми маємо офіційний висновок про те, що вбачаємо у роботі окремих компаній, які існують на ринку мінеральних добрив, серйозні порушення. Відповідно до усталеного порядку, ми надали їм право пояснити ситуацію. Наразі ці пояснення ми отримали. Тепер наш департамент готує фінальний проект рішення, де будуть прописані штрафи й те, як далі  складатиметься ситуація на цьому ринку», — пояснив Ігор Кустовський.

За словами народного депутата (БПП) Леоніда Козаченка, Антимонопольний комітет продовжує розслідування проти компанії Оstchem і компанії Коломойського. Козаченко наголосив, що однією із можливих причин, яка призвела до виникнення такої ситуації, є відсутність конкуренції на ринку мінеральних добрив.

«Була пропозиція відкрити доступ російським компаніям, не всі її підтримали. Адже наразі Росія для нас — це країна-агресор. Однак, якби на ринку була конкуренція, то ціни на мінеральні добрива були б нижчими», — пояснив Козаченко.

Виконано за допомогою Disqus