Дітей-сиріт на Запоріжжі вчать працювати в сільському господарстві

13 липня 2017 85 0
Корови
kurkul.comКорови

Благодійному центру «Надія для кожного» у с. Миколай-Поле Запорізького району готові сприяти фахівці Департаменту агропромислового розвитку Запорізької ОДА, пише Національний промисловий портал.

Центр заснували та очолили подружжя з Канади Геррі та Тереза Верхуг у 2008 р.

Метою центру є навчання дітей-сиріт навичкам роботи у сільському господарстві, зокрема у молочному скотарстві та землеробстві.

За можливості, учнів Центру можуть працевлаштовувати в сільській місцевості або дати рекомендації на навчання у вищих навчальних закладах як в Україні, так і за її межами.

Зараз у Благодійному центрі навчається 23 дітей-сиріт, навчання триває два роки.

Вихованці  отримують як теоретичні, так і практичні знання. Навчальний клас обладнаний комп’ютерами, практичні заняття проводяться безпосередньо на тваринницькій фермі та в полі.

Крім навчання та виховання дітей-сиріт, Благодійний центр займається виробництвом тваринницької та рослинницької продукції, зокрема молока,  заготівлею кормів — сіна, соломи, силосу, а також виробництвом зернових і олійних культур, які вирощують на 300 га орендованої землі.

Поголів’я великої рогатої худоби налічує 115 голів, у тому числі 70 корів української чорно-рябої породи. Отримують високі показники — надій молока на одну корову за рік складає 6,3 тис. кг, середньодобовий надій на одну корову — 17 кг.

Засновники Благодійного центру придбали та провели реконструкцію тваринницького приміщення для утримання 200 голів великої рогатої худоби з вигульним майданчиком, встановили обладнання доїльного залу типу «Паралель», де одночасно можна доїти 20 корів. Зараз завершують будівництво сіносховища на 200 т.

Крім цього, побудували механічну майстерню та гараж для сільськогосподарської техніки.

Також придбали та зробили євроремонт двох житлових будинків, окремо для дівчат та хлопців, де вони проживають, відпочивають та готуються до занять.

У планах  Благодійного проекту «Надія для кожного» — збільшити обсяги виробництва тваринницької і рослинницької продукції, наростити поголів’я великої рогатої худоби, у тому числі дійної череди корів, встановити обладнання для переробки молока, зокрема для виготовлення сирів.

Виконано за допомогою Disqus