Мінагрополітики залучить фермерів до програми шкільного харчування

13 липня 2017 100 0
Яблуко на підручниках
pixabay.comЯблуко на підручниках

Мінагрополітики та ФАО працюють над запровадженням в Україні ефективної моделі шкільного харчування.

Така модель дозволить залучити малих і середніх сільгоспвиробників та збільшити виробництво якісної і безпечної продукції.

Про залучення фермерів до програми шкільного харчування йшлося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової з міжнародним експертом ФАО зі шкільного харчування Флавією Швартцманн (Бразилія) 12 липня, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

Читати по темі: Президент підписав закон про держконтроль якості продуктів харчування та кормів

«Ми вивчаємо досвід країн світу щодо функціонування систем шкільного харчування, з метою подальшого запровадження ефективних державних програм комплексного розвитку аграрної галузі та підтримки малих і середніх виробників», — розповіла Олена Ковальова.

У ході зустрічі, експерти ФАО поінформували, що у бразильській модель шкільного харчування мінімум 30% продукції для шкіл закуповується у малих сільгоспвиробників та фермерів.

Подібна програма діє вже у 17 країнах Латинської Америки та Карибського басейну, і в 9 ведеться робота з її впровадження. Програма фінансується з державного бюджету і перевагу в отриманні коштів, за окремим конкурсом, мають малі сільгоспвиробники та фермери.

«Деякі області вже запроваджують власні програми шкільного харчування. Ми також звертаємо увагу на цей досвід, щоб вивчити результати всіх пілотних проектів та напрацювати заходи щодо загальноукраїнських комплексних підходів та змін до відповідного законодавства», — зазначила заступник Міністра Олена Ковальова.

Виконано за допомогою Disqus