У ФАО прогнозують високі врожаї на наступне десятиріччя

17 липня 2017 107 0
Логотип ФАО
Kursiv.kzЛоготип ФАО

Експерти Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН ФАО у своєму «Сільськогосподарському прогнозі ОЕСР-ФАО на 2017-2026 рр.» передбачають, що майбутнє зростання виробництва сільськогосподарських культур буде досягнуто за рахунок більш високих врожаїв.

Очікується, що 90% приросту виробництва кукурудзи будуть отримані за рахунок підвищення врожайності і всього 10% за рахунок розширення посівних площ.

Також за прогнозами, темпи зростання в сільському господарстві і торгівлі рибою сповільняться вдвічі в порівнянні з аналогічним показником за попереднє десятиліття і в середньому складуть менше 2% в рік за обсягом для більшості товарів.

Проте, очікується, що торгівля сільськогосподарськими товарами залишатиметься більш стійкою до економічних спадів, ніж торгівля в інших секторах. За прогнозами, майже для всіх товарів експорт як і раніше буде зосереджений в кількох країнах-постачальниках, що може означати більшу схильність світових ринків до криз пропозиції.

«Очікується, що реальні ціни на більшість сільськогосподарських і рибних товарів дещо знизяться протягом наступного десятиріччя. Як ми бачили в минулому, несподівані події можуть легко призвести до відхилення ринків від цих центральних тенденцій, тому важливо, щоб уряди продовжували спільні зусилля із забезпечення стабільності на світових продовольчих ринках.

Не менш важливо і те, щоб ми шукали довгострокові рішення в прагненні впоратися з фундаментальною проблемою, що стоїть перед світовим виробництвом продовольства і сільським господарством», — заявив Генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа на презентації доповіді в Парижі.

Виконано за допомогою Disqus