Депутати вимагають захистити фермерів від рейдерства

17 липня 2017 74 0
Чоловік у полі
kurkul.comЧоловік у полі

Народні депутати України направили офіційну заяву на ім’я Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо протидії рейдерству та тиску на бізнес, пише АgroРolit.com.

Це звернення підписали депутати з різних фракцій (БПП, «Батьківщина», «Самопоміч» і позафракційні) та члени аграрного комітету.

Народні депутати наполягають на розгляді антирейдерської резолюції від бізнесу і просять Президента й Прем’єра взяти під особистий контроль ситуацію з рейдерством в агросекторі та країні загалом.

«Із 2015 р. в Україні активізувалося тотальне та цинічне рейдерство сільгосппідприємств. Усі дані факти рейдерських дій і захоплень підприємств мають спільні риси та спільних виконавців. Цих фактів уже десятки, схеми досить подібні: зміна власника, штучне нарощення боргів, відбирання техніки та урожаю, силовий тиск. За нашою інформацією, від таких злочинних дій постраждали 8 підприємств із Кіровоградської, Дніпропетровської, Миколаївської та Вінницької областей», — сказано  у документі.

У заяві народних депутатів зазначається, що у всіх випадках рейдерських атак помітна бездіяльність працівників Національної поліції та органів прокуратури.

До того ж заявники скаржаться на затягування розгляду судових спорів і скарг щодо реєстраційних дій Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України. Наголошується, що місцева влада також не реагує на факти рейдерства та не надає допомоги потерпілим.

Kurkul.com уважно слідкує й повідомляє про випадки рейдерського захоплення господарств.

Так, нещодавно ми писали про події у с. Добре та с. Бережинка Кіровоградської області.

Виконано за допомогою Disqus