Білорусь. Масові жнива розпочнуться наступного тижня

19 липня 2017 77 0
Зернозбиральний комбайн у полі
Kurkul.comЗернозбиральний комбайн у полі

До масового збору зернових та зернобобових культур аграрії Білорусі планують приступити наступного тижня. Про це повідомив начальник головного управління рослинництва Міністерства сільського господарства та продовольства Білорусі Андрій Заневський, йдеться на belta.by.

Цього року у Білорусі планують зібрати урожай на рівні минулого року.

«Прогнозується, що більш низькі відносно минулого року температури повітря при підвищеній вологості не повинні справити негативний вплив на основну масу зернових культур. Валовий збір врожаю зернових і зернобобових культур буде не нижче минулого року. Масові жнива, імовірно, почнуться на наступному тижні», — повідомив Андрій Заневський.

Начальник головного управління рослинництва також розповів, розповів, що цього сезону температури нижчі за торішні і фази розвитку с/г культур будуть більш розтягнутими.

«Крім того, в нинішньому році ми пізніше посіяли культури, відповідно, пізніше масово приступимо до збирання зернових. На аналогічну дату минулого року було прибрано понад 3% площ», — додав Андрій Заневський.

За його словами, аграрії декількох районів вже жнивують. Сільгоспвиробники зібрали понад 26 тис. т озимого ячменю на площі 6,3 тис. га при урожайності 41,7 ц/га. Вони також приступили до збору озимого ріпаку. Вже зібрано 58 тис. т ріпаку з площі 29,5 тис. га при середній урожайності 19,7 ц/га.

 

Виконано за допомогою Disqus