ПУМБ підписав договір про співпрацю з Урядом Республіки Білорусь

24 липня 2017 56 0
Олексій Волчков, заступник голови правління, член правління ПУМБ
kurkul.comОлексій Волчков, заступник голови правління, член правління ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) підписав договір про співпрацю з Урядом Республіки Білорусь.

Підписання відбулося в рамках Українсько-Білоруського бізнес-форуму в Києві.

Згідно договору, розмір компенсації білоруською стороною складе дві третини облікової ставки НБУ, але не більше 8% річних, передає Latifundist.com.

«Щоб стимулювати поставки білоруської техніки в Україні, білоруська сторона буде компенсувати до 8% кредитної ставки українських банків на покупку техніки. Раніше в цій програмі брало участь лише два українські державні банки. Але в рамках розширення програми в цьому році, білоруси вирішили додати третій — комерційний — банк », — говорить заступник Голови Правління, член Правління ПУМБ Олексій Волчков.

За словами спікера, щорічно близько 20% експортної білоруської продукції проходить через ПУМБ. Тому, цей договір — ще один етап у співпраці з Республікою Білорусь.

Олексій Волчков також зазначив, що участь ПУМБ в програмі зробить якісну сільськогосподарську техніку більш доступною для середнього і дрібного фермера. Подібні програми вже давно є у американських і європейських виробників с/г техніки, але вона не завжди «по кишені» українським аграріям. У той же час, білоруська техніка показує хорошу якість за прийнятну ціну.

«Ми розраховуємо, що наша присутність в сільському господарстві і участь в програмі відкриє більше можливостей для українських фермерів в сфері купівлі сільгосптехніки. Ми і раніше працювали з білоруськими виробниками техніки, але без цієї програми. З огляду на те, що зараз процентні ставки в Україні високі, а для інвестицій це має велике значення, адже вони окупаються в довгостроковій перспективі, програма збільшить кількість поставок с/г техніки в Україну і зробить її більш доступною для наших сільгоспвиробників», — говорить Олексій Волчков.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою