Україна та Аргентина розвиватимуть технології виробництва в с/г

25 липня 2017 37 0
Учасники зустрічі
minagro.gov.uaУчасники зустрічі

Днями відбулась зустріч заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої, Надзвичайного та Повноважного посла Аргентини в Україні Альберто Хосе Алонсо і Президента аргентинської групи «Los Grobо» Густаво Гробокопателя. Учасники обговорили можливості співпраці у сфері технологій, ноу-хау та інновацій.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Як повідомила Ольга Трофімцева, українська сторона зацікавлена у створенні спільних проектів з аргентинськими партнерами, а також у обміні досвідом, особливо з питань державно-приватного партнерства, моделей створення ефективних секторальних мереж та питань пристосування аграрного виробництва до змін клімату.

«Мінагрополітики все більше уваги звертає на такі питання, як інноваційні технології та створення агротехнологічних кластерів у регіонах України. Але не менш важливим на сьогодні є питання хеджування цінових та інших ризиків для аграрного виробника, впровадження сучасних інструментів управління ризиками в аграрному секторі, особливо для малих та середніх фермерів», ― наголосила Ольга Трофімцева.

За словами Густава Гробокопателя, країни мають декілька цікавих напрямів для плідної співпраці. Йдеться про створення сучасних бізнес-моделей ефективного ведення сільського господарства з акцентом на малого та середнього виробника, прикладом яких можуть стати мережі фермерських господарств, з якими працює компанія «Los Grobо».

На його думку, співпраця країн має бути зосереджена на розвитку технологій (точне землеробство, мінімальний обробіток ґрунту, біотехнології та інші) та створенні спільного українсько-аргентинського «Каргілу XXI сторіччя», який зможе йти в ногу з глобальними аграрними та економічними мегатрендами.

Сторони домовились про підписання спільного документу про наміри, який зафіксує концепцію спільного проекту та наступні кроки щодо його реалізації.

 

 

Виконано за допомогою Disqus