Площі зрошуваних земель на Полтавщині збільшать

26 липня 2017 95 0
Зрошення земель
apk.adm-pl.gov.uaЗрошення земель

У Полтавській області вирішили продовжувати роботу із впровадження поливів на 2018 р. Загалом у 2017 р. збільшено у 3,2 фізичну площу поливів та у 10 разів обсяги гектарополивів на державних системах.

Про це повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА.

Питання роботи Градизької зрошувальної системи у 2017 р. та перспективи збільшення площ зрошення на наступний рік розглянули на виїзній робочій нараді в Глобинському та Кременчуцькому районах.

Нині на Градизькій зрошувальній системі в Глобинському районі задіяно 6 насосних станцій та 26 сучасних широкозахватних дощувальних установок.

«Спільно із товаровиробниками попередньо погоджена стратегія спільної роботи в 2018 р., згідно якої площі зрошення збільшаться майже на 2 тис га. У зв’язку із цим виникають нові проблеми, які потрібно вирішувати вже сьогодні», — ідеться в повідомленні.

Давали пояснення із переваг зрошувального землеробства керівники та спеціалісти ТОВ «Рост-Агро», ТОВ СПГ «Надія», СФГ «Зеніт», ТОВ «Юнігрей-Агро».

Аграрії в цілому по області прогнозують значну втрату врожаю сільськогосподарських культур.

Адже за даними спостережень метеорологічних станцій МС Полтава, МС Гадяч і МС Веселий Поділ в Полтавській області за квітень-липень (І-ІІ декада) сума атмосферних опадів (105,7 мм) складає відхилення 90,4 мм від середньо багаторічних значень та 176,5 мм від значень минулого року на фоні підвищення температури повітря.

Виконано за допомогою Disqus