Фермери на Вінниччині вироблятимуть паливні брикети із соломи

27 липня 2017 458 0
Паливний брикет із соломи
vin.gov.uaПаливний брикет із соломи

У середу 26 липня у фермерському господарстві «Вищеольчедаївське» в с. Обухів на Вінниччині відкрили лінію з виробництва паливних брикетів із звичайної соломи.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА.

«Мета нашого проекту — поліпшення екологічної ситуації  та забезпечення закладів соціальної сфери новим якісним і доступним видом палива. Брикети з соломи — «золоте вугілля». Під час жнив на полях залишається багато пожнивних решток, соломи, які забороняється спалювати. Мене зацікавила ідея використання соломи для виготовлення брикетів», — розповідають керівники «Вищеольчедаївського» Володимир та Руслан Дмитруки.

Для вивчення досвіду Володимир Дмитрук побував у сусідів із с. Непедівка Козятинського району та налагодив контакти з польською компанією «Аскет», яка займається виробництвом і встановленням обладнання з переробки пожнивних решток за проектом «Золоте вугілля».

Цього року також закупив у них лінію вартістю 5,6 млн грн. Для налагодження виробництва побудували приміщення для лінії.

Зараз у господарстві перебуває бригада польських спеціалістів, які налаштовують лінію. Планується відкрити шість робочих місць та працювати у дві зміни.

«Оскільки в нашому районі немає газу, дорожчають вугілля і дрова, то солом’яні брикети — це альтернативний, екологічний  і доступний всім вид палива. Брикети плануємо реалізовувати не лише в Мурованокуриловецькому, а й в інших районах області», — говорить Руслан Дмитрук.

Виконано за допомогою Disqus