Державні землі хочуть продавати на електронних аукціонах

31 липня 2017 73 0
Поля з висоти пташиного польоту
kurkul.comПоля з висоти пташиного польоту

Народний депутат Вадим Івченко (ВО «Батьківщина») пропонує дозволити продаж й оренду сільськогосподарських земель державної та комунальної власності через електронні торги.

Відповідний проект закону №6725-1 від 26.07.2017 «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо забезпечення земельними ділянками сільськогосподарського призначення місцевого товаровиробника та запровадження електронних земельних торгів)» зареєстрували в Верховній Раді 26 липня, ідеться на офіційному веб-порталі ВРУ.

Документ передбачає поетапне проведення земельних аукціонів: на місцевому, обласному та всеукраїнському рівнях. Якщо ділянку було продано на першому етапі, то наступні не проводитимуть.

Поданий законопроект також встановлює вимоги до учасників земельних торгів. Зокрема, до купівлі й оренди державних та комунальних земель будуть допущені фізособи – резиденти України, українські підприємства, основним видом діяльності яких є сільгоспвиробництво. Засновниками таких підприємств мають бути виключно громадяни України.

«Цілями даного проекту Закону є посилення сприяння створенню та розвитку фермерських господарств, фінансової спроможності місцевих бюджетів, а також запровадження прозорих правил розпорядження землями державної та комунальної власності. Завданням законопроекту є створення стабільних умов для розвитку та функціонування фермерських господарств через врегулювання відносин розпорядження землями державної та комунальної власності», — ідеться у пояснювальній записці.

Виконано за допомогою Disqus