Держпродспоживслужба планує оновити закон про ветеринарну медицину (ОПИТУВАННЯ)

31 липня 2017 151 0
Теля
kurkul.comТеля

Робоча група Держпродспоживслужби уже напрацювала структуру нової редакції Закону України «Про ветеринарну медицину» та сформувала склад робочих підгруп із його підготовки.

Також прийнято рішення про залучення до процесу розробки та обговорення проекту профільних асоціацій, інформують у відомстві.

Це пов’язане з гармонізацією національної законодавчої бази з нормами Європейського Союзу.

Необхідність у напрацюванні такого законопроекту виникла у зв’язку із труднощами, які сьогодні виникають у правозастосуванні чинної редакції закону про ветеринарну медицину.

Як наголосив перший заступник голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, законопроект насамперед повинен врегулювати правовідносини у питаннях здоров’я та благополуччя тварин, приватної ветеринарної практики, обіг ветеринарних препаратів тощо.

«Ці питання доцільно об’єднати в одному проекті, що дозволить системно врегулювати усі правовідносини в сфері ветеринарної медицини та забезпечить зручність у частині правозастосування», — переконані члени робочої групи.

Було зазначено, що сьогодні вже є низка напрацювань, які можуть бути використаними в розробці проекту Закону, зокрема, законопроекти «Про приватну ветеринарну практику», «Про ветеринарні препарати», «Про внесення змін до Закону України про ветеринарну медицину».

Нагадаємо, робочу групу з питань підготовки проекту Закону України «Про ветеринарну медицину» створили наприкінці червня 2017 р. До її складу увійшли представники Держпродспоживслужби, проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», FAO, Офісу ефективного регулювання.

Виконано за допомогою Disqus