Іноземні виробники мають ввозити міндобрива без мита — Дідич

1 серпня 2017 83 0
Валентин Дідич, народний депутат
УКРОПВалентин Дідич, народний депутат

Для посилення конкуренції на внутрішньому ринку мінеральних добрив потрібно відкрити доступ до українського ринку іноземним виробникам. 

Відміна мита на європейські та американські добрива може стати позитивним чинником, пише AgroPolit.com.

Про це розповів голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління у сфері агропромислового комплексу, інновацій та питань базових галузей в агропромисловому комплексі, народний депутат Валентин Дідич.

За його словами, на ринку хімічних добрив є ще одна важлива проблема — співіснування українських і російських виробників.

«Це питання повинно вирішуватися на рівні податкової, тарифної та санкційної політики. Якщо російська агресія не припиниться, маємо право ввести проти російських товаровиробників санкції, як це робить Європа», — пояснив він.

Нардеп додав, щоб уникнути на ринку хімічних добрив подальших проявів монополізму, потрібно посилити  конкуренцію за рахунок інших учасників. Зокрема, потрібно відкрити доступ до українського ринку іноземним виробникам.

«Ми повинні зняти мита на добрива європейського та американського походження. Нам не потрібно щось вигадувати, адже Україна підписала Угоду про зону вільної торгівлі з ЄС та є членом СОТ. Ми просто виконуватимемо свої зобов’язання. Коли на ринку буде не один великий гравець, ціна на добрива впаде. Конкуренція швидко зробить свою справу. Я щиро сподіваюся, що внесені нашою робочою групою та аграрним комітетом пропозиції із вимогою навести на ринку лад, дадуть позитивний результат. Адже для нас важливо, щоб ринок був конкурентоспроможним, а правила гри на ньому — чесними», — підсумував Валентин Дідич.

Виконано за допомогою Disqus