Прибутковість українського молока зростає — Ярмак

2 серпня 2017 174 0
Склянка молока
pixabay.comСклянка молока

Ріст прибутковості молока з червня по липень становить 1,3%. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року різниця в прибутковості стрімко зростає.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів економіст департаменту технічного співробітництва продовольчої та  сільськогосподарської організації ФАО Андрій Ярмак.

«В цьому кварталі виробник молока в середньому отримував на 55,3% більше прибутку»,  — повідомив експерт. 

За його словами, навіть господарства, що доять 5,5 тис кг на корову в рік можуть надіятись на прибуток,зважаючи на ціни на корми та молоко. При тому що рік тому межа прибутковості становила 7 тис. л з корови.

Відповідно кількість прибуткових господарств тільки зростає.

Прибутковість виробництва молока була вища на 34% з початку року в порівнянні з цим же періодом минулого. Більше того, вона перевищувала на 7,3% середній показник за останні п‘ять років, що все ж недостатньо,  шоб перевершити роки перед російським ембарго.

«Все ж ця новина сигналізує, що українська молочна галузь майже впоралась з шоком від ембарго, та набирає обертів для подальшого розвитку. Це лише початок, але перспективи світового ринку замість непередбачуваного сусідського вже не такі примарні», — сказано в повідомленні.

Офіційного індексу ФАО ще немає, але вже зрозуміло, що суттєвих змін по молоку там не буде.

Виконано за допомогою Disqus