Сільгоспвиробники Миколаївщини об’єдналися для вирощування салатного перцю

3 серпня 2017 102 0
Перець
pixabay.comПерець

Вісім родин із с. Дорошівка та кількох навколишніх сіл Миколаївської області восени минулого року вирішили вирощувати один сорт салатного перцю.

Їхня задача була скласти велику товарну партію та продати її оптом крупним торгівельним мережам, а не на трасі «Миколаїв-Київ», яка проходить через Дорошівку.

Про це розповіли в Українському проекті бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Ідейний натхненник групи Тамара Грищенко каже, що для створення кооперативу учасникам групи ще доведеться попрацювати, але ніхто з них не сумнівається в правильності обраного шляху.

«Дорошівська група придбала понад 50 тис. насінин, виростила розсаду, перенесла саджанці в ґрунт, дотримується єдиної технології вирощування. Нещодавно взяла в оренду складське приміщення, придбала тару для збору та транспортування перцю. До збору врожаю залишаються лічені дні, а у «портфелі» Дорошівської групи кілька потенційних покупців», — розповідають місцеві.

За словами менеджерів УПБРП Дмитра Ніколаєва, дорошівська група — об'єкт пильної уваги не тільки фахівців Проекту, а й сусідів, сільгоспвиробників з інших регіонів. Якщо вийде у Дорошівської групи, то й у інших з'явиться впевненість у своїх силах, адже прямувати протоптаною стежкою значно легше.

«Я впевнений в успіху Дорошівської групи, бо її учасники прагнуть жити краще. Головне, що у людей змінилися підходи, вони розуміють, до чого прагнуть. Коли ти вирощуєш, не розуміючи для чого, виставляєш відро з фруктами чи овочами на узбіччі і чекаєш, коли хтось його купить - це одне. Якщо людина ставить чітку мету і йде до неї — це вже дорогого коштує», — говорить Дмитро Ніколаєв.

Виконано за допомогою Disqus