Викрито керівників компанії, котра закуповувала добрива з РФ

5 серпня 2017 96 0
Мішки з добривами
Agropolit.comМішки з добривами

Співробітники податкової міліції Офісу великих платників під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України викрили керівників сільгосппідприємства, які ухилились від сплати майже 6,5 мільйона гривень податків при закупівлі аміачної селітри. Про це повідомляє AgroPolit.com.

В ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК, було встановлено, що посадові особи компанії, яка зареєстрована в Київській області і займається оптовою торгівлею зерном, кормами для тварин і необробленого тютюну, документально відобразили покупку аміачної селітри у фіктивних підприємств.

Такі дії дозволили зловмисникам ухилитися від сплати майже 6,5 млн грн.

Як показала перевірка, насправді селітру купували в компанії — нерезидента з Російської Федерації для подальшого продажу і додавання в мінеральні хімічні добрива, які використовуються в сільському господарстві.

В результаті 34 обшуків, проведених в складських і офісних приміщеннях, а також на земельних ділянках, розташованих у Київській, Вінницькій, Волинській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Черкаській і Хмельницькій областях, було виявлено та вилучено понад 4,8 тис. т аміачної селітри, майже 310 т добрив, фінансово-господарські документи, чорнові записи та комп'ютерну техніку. Загальна вартість вилученого становить понад 41,7 млн грн.

На даний час розслідування кримінального провадження триває.

Виконано за допомогою Disqus