Буковинські садівники шукають нові ринки збуту

8 серпня 2017 611 0
Яблука в саду
kurkul.comЯблука в саду

Українські фермери Буковини стурбовані, бо не знають, де збувати продукцію.  Тут заготовляють найбільше яблук.  Садівники не отримують державної підтримки з 2014 р., та місцеві аграрії не просять грошей, їм потрібна дипломатична підтримка та нові ринки збуту.

Про це ідеться в сюжеті fakty.ictv.ua.

Фермери просять у держави дипломатичної підтримки, щоб питання збуту фруктів і ягід вирішували на державному рівні. А також здешевлення кредитів на техніку для обробки садів.

«Ринку фруктів зараз практично немає, раніше частину продавали в Росію, адже Європа на свої ринки не пускає, тому буковинські фрукти закуповують вітчизняні мережі за мінімальну ціну», — ідеться в повідомленні.

Тільки у  Сокирнянському районі 130 аграрних підприємств в яких під садами 9 тис. га. У цьому районі родина фермерів із 3 га може заробити 50-60 тис. грн. 

Нині садівники Буковини дивляться в сторону світового ринку. Уже зараз частину яблук вдається постачати  до Саудівської Аравії та Індонезії. За їхніми словами, ринок Азії для наших аграріїв був би найперспективніший.

Виконано за допомогою Disqus