Аграрії з Донецької та Луганської областей отримають грант від USAID

9 серпня 2017 203 0
Логотип USAID
usaid.govЛоготип USAID

Виробники сільгосппродукції Донецької та Луганської областей зможуть отримати грант на технічну допомогу від USAID. Подача заявок розпочнеться з вересня 2017 р.

З початку року впроваджено грантову програму по всій території України підтримки невеликих виробників. На сьогодні фінансову допомогу у розмірі 50% покриття витрат виграли вісім компаній.

Про це йдеться на сайті Департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Донецької ОДА

«З вересня разом з USAID плануємо розпочати для Донецької та Луганської областей окремий грантовий конкурс. Оскільки умови участі і можливості фінансування цих регіонів в порівнянні з іншими регіонами нашої країни досить невигідні. Тому зробимо окремий конкурс, який допоможе розвинути ланцюжки доданої вартості з переробки та збуту продукції в цих областях», — розповів експерт з питань розвитку бізнесу в сільській місцевості Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Владислав Карпенко.

Експерт додав, що кількість переможців залежатиме від вартості кожного проекту і від його цікавості. Перемогу одержать ті, хто покаже, що проект насправді здатен вплинути на вирішення поточної ситуації із налагодженням збуту продукції.

Учасник мусить обґрунтувати, що в нього є достатньо сировини для переробки і бачення, куди її збувати. Додатковою перевагою від переробки буде вигода громади — якщо виробник закуповує сировину у місцевих жителів за ціною, вищою від середньої.

Виконано за допомогою Disqus