Невідомі зібрали та викрали урожай в Одеській області на $1 млн

18 серпня 2017 589 0
Представники комісії з протидії рейдерству на місці подій
portal-oda.odessa.gov.uaПредставники комісії з протидії рейдерству на місці подій

З рейдерством в Україні стикаються не лише малі ФГ, а й великі компанії. Невідомі люди за допомогою 12 комбайнів зібрали врожай з 926 га та вивезли урожай зерна загальною вартістю $1 млн. Жертвою рейдерства стало ТОВ «Укр Зерно Трейд» в Одеській області.

Про це повідомили в Одеській ОДА.

Так, 16 серпня спеціальна комісія ОДА, що займається фактами спроб рейдерських захоплень в Одеській області провела виїзну нараду у Ширяєвському районі, де відбулось захоплення врожаю.

Невідомі особи зібрали та вивезли в невідомому напрямку рідкісний сорт пшениці.

«Це дуже рідкісний сорт пшениці ―мулан. Аналогів в Одеській області просто немає. «Укр Зерно Трейд» ― це компанія, яка засівала цей сорт. Вона витратила величезну кількість коштів на підготовку землі і удобрення ґрунту», ― розповів агроном ТОВ «Укр Зерно Трейд» Сергій Клімчук.

За його словами, згідно законодавству, землі та право на їх обробку належать ТОВ «Укр Зерно Трейд».

Як повідомив Сергій Климчук, коли представники компанії виїхали збирати урожай, їм перекрили дорого екіпажі поліції Ширяєвського району.

«У цей час наш врожай збирали невідомі люди, які представилися нам пайовиками. Але знаєте що це за пайовики такі були? Вони навіть не могли назвати сорт пшениці, що вирощується на цих полях. Я вже мовчу, що ці так звані «пайовики» не могли пред'явити жодного документа, який би підтвердив їхнє право на обробку цієї землі», ― розповів агроном ТОВ «Укр Зерно Трейд».

За словами заступника начальника головного управління юстиції в Одеській області Юрія Чердинцева, який керував розслідуванням, спеціальна комісія протидії рейдерству планує подати клопотання про відкриття відповідних кримінальних справ щодо даного інциденту та приділяти надалі якомога більше уваги до ситуації у Ширяєвському районі.

«Щодо скоєного правопорушення до нашого штабу звернулися підприємці компанії «Укр Зерно Трейд». Керівник штабу та перший заступник голови ОДА Олександр Терещук прийняв рішення виїхати на місце у Ширяєвський район і провести переговори з усіма учасниками та свідками цього випадку. Наприкінці тижня у повному складі комісії ми підсумуємо усю отриману інформацію та визначимо наші подальші дії», ― підкреслив Юрій Чердинцев.

Виконано за допомогою Disqus