Бджолярські кооперативи принесуть успіх виробникам — Трофімцева

18 серпня 2017 538 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції
Kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції

Велика частина виробництва меду в Україні припадає на малих виробників. Об’єднання в кооперативи дозволять українським бджолярам ефективніше лобіювати свої інтереси перед експортерами, державою та зарубіжними партнерами.

Таку думку висловила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Регіональні кластери бджолярів сприятимуть налагодженню цивілізованих каналів збуту продукції, співпраці українських виробників меду з торговельними мережами.

«Але я закликаю виробників меду, для закріплення свого успіху на внутрішньому та зовнішніх ринках, об’єднуватись в кооперативи чи регіональні кластери», — зазначила заступник міністра.

Також вона підкреслила, що Мінагрополітики сьогодні приділяє надзвичайно велику увагу проблемним питанням галузі бджільництва, таким як використання ветеринарних препаратів для бджіл та застосування агрохімікатів та пестицидів сільськогосподарськими виробниками, та намагається, в рамках своїх повноважень, допомагати бджолярам такі проблеми вирішувати.

Саме тому Міністерство ініціює внесення змін до законодавства, в тому числі до Закону України «Про бджільництво» і закликає бджолярів та аграріїв до тісної співпраці в рамках робочої групи з бджільництва при Міністерстві.

Виконано за допомогою Disqus