Фермер назвав відміну експортного ПДВ на ріпак, сою і соняшник політичною грою

15 грудня 2017 192 0
Сергій Колодяжний, директор ПСП «Орільське» із Харківщини
Сергій Колодяжний, директор ПСП «Орільське» із Харківщини

Зміни, внесені до Податкового кодексу 7 грудня, які передбачають скасування повернення ПДВ на експорт технічних та олійних культур, не більше, ніж політична гра.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Kurkul.com висловив директор ПСП «Орільське», фермер із Харківщини Сергій Колодяжний.

Аграрій вважає, що у цій ситуації ані мітинги, ані протести не допоможуть.

«Робиться все для того, щоб сільгоспвиробники йшли в тінь. Я знаю багатьох депутатів особисто, ніхто нічого вже не вирішить і не допоможе. Мабуть, все покажуть вила, але не «понтові», а саме селянські», — говорить фермер.

На теорію про те, що відміна повернення експортного ПДВ сприятиме розвитку внутрішньої переробки аграрій дивиться скептично.

«Усе насіння переробляється в Україні. Можливо, документально воно і йде на експорт, але насправді це не так. Це так само, як з гречкою, коли говорили, що в Україні гречки немає, будемо завозити з Китаю. Наша гречка поплавала у нейтральних водах, а то й не плавала, а десь біля портів у баржах побула, і зайшла назад. Тільки туди поїхала по 8 тис. грн/т, а назад зайшла по 35 тис. грн/т. Це все політична гра. Всі мої колеги в шоці від того, що цього року відбувається в галузі. Виходить, що наше завдання — працювати і годувати український народ, а їхнє — задавити наш народ до кінця. Але я впевнений, що ми ще поживемо у той час, коли буде добре», — коментує Сергій Колодяжний.

Виконано за допомогою Disqus