Виробництво вітчизняних комбайнів потребує держпідтримки

24 грудня 2017 190 0
Комбайн у полі
Kurkul.comКомбайн у полі

На необхідності підтримати виробництво вітчизняних комбайнів, під час колегії Херсонської ОДА наголосив перший заступник голови облради Василь Зеленчук. Він входив до складу делегації Херсонщини, що ознайомилася із сучасним виробництвом зернозбиральних комбайнів фінської компанії «Sampo Rosenlew» (м. Порі), повідомляє pik.ua.

«Херсонський машинобудівний завод протягом останніх десяти років неодноразово подавав різні програми й не отримав підтримки. Тому зараз найбільш оптимальний спосіб отримання підтримки для заводу — це увійти в діючі програми, які є для АПК, і спробувати отримати компенсацію кредитної ставки», повідомив голова правління ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод» Олександр Олійник.

Пропозиції вже розроблені, і подані в Кабмін, та Мінекономіки. Крім того, підготовлений проект постанови Кабміну для внесення змін для того, щоби можна було передбачити підтримку ХМЗ шляхом компенсації процентної ставки по кредитам.

Олександр Олійник додав, що без залучення іноземних технологій та інвестицій у цей проект, його буде дуже важко підняти. Оскільки на відміну від сіялок та жаток, комбайн — найбільш складна техніка в сільгоспмашинобудуванні.

Виконано за допомогою Disqus