Крапельне зрошення на 50 % економніше за дощування

19 лютого 2018 108 0
Важливо проводити полив вночі або в періоди незначної сонячної активності
Важливо проводити полив вночі або в періоди незначної сонячної активності

Застосування на посівах кукурудзи крапельного зрошення довело свою економічну доцільність в багатьох країнах світу. Особливо цінним в такій технології є економія води від 30 до 50 % в порівнянні з дощуванням. Про це йдеться у блозі торгового представника відділу кукурудзи та олійних культур Олександра Гріщенка на Kurkul.com «Вирощування кукурудзи на крапельному зрошенні в умовах південного степу».

Задля забезпечення високого та якісного врожаю кукурудзи потрібно від 3500 до 8000 м3 води на гектар в залежності від  кліматичних умов і групи стиглості кукурудзи.

Важливо проводити полив вночі або в періоди незначної сонячної активності для зменшення випаровування та кращої засвоюваності.

Наступною перевагою крапельного зрошення є можливість вчасної доставки потрібних добрив в критичні для живлення періоди. Наприклад, рослини кукурудзи потребують азот і калій протягом всього періоду вегетації, а фосфор потрібний в більшій мірі на ранніх етапах для формування потужної кореневої системи, а потім в період формування зерна.

Виконано за допомогою Disqus