Малі ФГ на сході України отримають системи крапельного зрошення від ФАО

20 лютого 2018 247 0
Господарства отримають 50 систем зрошення
ФАОГосподарства отримають 50 систем зрошення

ФАО розпочала розподіл 50 комплексів крапельного зрошення в селах Болотене у Донецькій області і Орловське в Луганській області. Ці два селища розташовані в межах восьми кілометрів від лінії зіткнення, і обидва села страждають від нестачі води для зрошення. Про це повідомила прес-служба ФАО.

Кожен фермер-бенефіціар отримає повний іригаційний комплект, призначений для зрошення присадибних ділянок та садів, разом з великими ємностями для води, крапельними лініями, стрічками, фільтрами, шлангом, насосно-компресорними трубами, розпилювачами і клапанами. Кожен комплект виконаний індивідуально і може бути використаний для різних культур. Потік води можна точно контролювати і направляти до основи рослини, максимізуючи використання води і мінімізуючи її втрати.

«Україна, з її родючими ґрунтами, має великий потенціал для вирощування високопродуктивних культур за умови наявності сучасних іригаційних систем. В Луганській та Донецькій областях знаходиться близько 2,8 млн га сільськогосподарських земель, але іригаційна інфраструктура застаріла і часто не працює», — сказав координатор програми ФАО з надзвичайного реагування в Україні Фаррух Тоїров.

Програма надзвичайної допомоги ФАО на сході України фінансується урядами Канади та Франції, а також власними ресурсами ФАО із загальною метою підвищення продовольчої безпеки більш ніж 45 тис. людей, що проживають уздовж лінії розмежування.

 

Виконано за допомогою Disqus