Поголів’я великої і дрібної рогатої худоби та свиней продовжує скорочуватися

13 квітня 2018 340 0
Поголів’я великої і дрібної рогатої худоби та свиней продовжує скорочуватися
Kurkul.com

За даними Держстату поголів'я корів, свиней, овець та кіз продовжує скорочуватися. А птиці, навпаки, — зросло. Про це повідомляє Експрес-онлайн.

Загалом поголів'я ВРХ станом на початок квітня складало 3 860 400 голів, що на 4,5% менше, ніж торік у цей період. Свиней нарахували 6 135 300 голів, що на 8,1% менше, як торік станом на 1 квітня. Овець та кіз стало менше на 4,1%, а птиці — на 1,2% більше.

«Ситуація з поголів'ям великої рогатої худоби — безперспективна. Значна частина цих сільськогосподарських тварин зосереджена у населення. Оскільки утримання худоби – справа трудомістка і затратна, то щороку спостерігаємо скорочення поголів'я на 3-5%», — розповідає експерт з аграрних питань Іван Стефанишин.

Він додав, що спостерігається зменшення кількості свиноматок. Відповідно не варто сподіватися на те, що цього року вдасться суттєво збільшити поголів'я свиней. При цьому імпорт свинини в країну значно зріс.

«Овець та кіз переважно утримують селяни, хоча порівняно з минулим роком, чисельність цих тварин на фермах таки зросла», — зазначає експерт.

Якщо говорити про птицю, то, збільшується поголів'я саме бройлерів. Це світова тенденція. Виробництво м'яса бройлерів за три роки — з 2013 р. до 2016 р. — зросло у світі на 5,2 млн т.

Виконано за допомогою Disqus