Цього року урожай кукурудзи збільшиться на 14%

3 травня 2018 171 0
Урожай кукурудзи перевищить показники минулого року
Kurkul.comУрожай кукурудзи перевищить показники минулого року

Пізня весна в Україні зумовила зміни в структурі виробництва на користь збільшення площ під пізніми культурами, зокрема кукурудзою, в якості компенсації недосіву ранніх зернових. Урожай кукурудзи в 2018 р. прогнозується на рівні 28,2 млн. т, що на 14% перевищить минулорічний показник. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Експортний потенціал культури в 2018/19 МР оцінюється в 21 млн. т, що в повній мірі може задовольнити потреби ключових імпортерів. Зокрема, варто відзначити, що основним покупцем української кукурудзи є Європейський Союз, на частку країн якого в жовтні-березні поточного МР сумарно припало більше 47% всіх експортних поставок культури. Даний регіон залишається привабливим, тому що перші прогнози світових агентств на тлі сформованих погодних умов показують очікуване зниження виробництва кукурудзи в ЄС в 2018 р. Це буде стимулювати імпорт, в першу чергу, українського зерна.

Що стосується внутрішньої переробки, то в Україні на вироблення продовольчої продукції витрачається менше 1% від загальної пропозиції кукурудзи. Тут також обмежуючим фактором є попит на кукурудзяну крупу, який в країні досить низький, а на зовнішньому ринку сформоване досить вузьке коло імпортерів, які закуповують цю продукцію невеликими партіями.

 

Виконано за допомогою Disqus