Польські фермери вимагають збудувати стіну на кордоні з Росією

9 травня 2018 122 0
Польські фермери вимагають збудувати стіну на кордоні з Росією для боротьби з АЧС
Pixabay.comПольські фермери вимагають збудувати стіну на кордоні з Росією для боротьби з АЧС

Фермери з північної Польщі, яка межує з російською Калінінградською областю, звернулися до міністра сільського господарства з проханням прискорити роботи, пов’язані з будівництвом паркану на кордоні з Росією. Про це повідомляє «Економічна правда».

Польські сільгоспвиробники вважають, що паркан не дозволив би кабанам, інфікованим AЧС, потрапляти на територію Польщі, й звинувачують владу у пасивності.

«Якби було побудовано паркан, повіти Бранєво і Бартошиці не мали б проблеми з африканською чумою свиней, не було б мертвих кабанів та інших проблем» — вважають фермери.

Міністр сільського господарства Польщі Кшиштоф Юрґєль обіцяє, що ключові рішення щодо будівництва паркану будуть прийняті уже цього місяця.

Вартість будівництва стіни завдовжки понад 1 тис. км становить 130 млн злотих (понад $37 млн.). При цьому в перший рік функціонування вартість її утримання та обслуговування сягне 190 млн злотих (понад $54 млн). Стіну будуватимуть упродовж 2018-2021 рр.

Загалом у Польщі з 2014 р. зафіксовано 104 вогнища АЧС, при цьому 81 — цього року. Крім того, за цей час хворобу АЧС виявлено у майже 900 диких кабанів поблизу польсько-білоруського кордону, а також в околицях Варшави.

Виконано за допомогою Disqus