Проект «Підвищення обізнаності про африканську чуму в Україні» провів 160 зустрічей за рік

7 серпня 2018 89 0
Свині на фермі
Kurkul.comСвині на фермі

За останній рік у рамках проекту «Підвищення обізнаності про африканську чуму в Україні» активно проводяться зустрічі з представниками громад, головами сільських та селищних рад, користувачами мисливських угідь, ветлікарями та адміністраціями. Відвідано 14 областей України, де проведено 160 зустрічей. Про це повідомляє консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації (ФАО) Олександр Рєвнівцев, передає прес-служба ФАО.

Зустрічі проводять для підвищення обізнаності щодо АЧС. Загалом їх відвідало більше 8000 людей.

Проект реалізується з 2015-го р. спільними зусиллями ФАО, ЄБРР, Асоціацією «Свинарі України» та Держпродспоживслужбою України.

«Учасникам розповідаємо про небезпеку захворювання, способи занесення в господарства та недопущення цього», — розповідає експерт.

Подача інформації дуже відрізняється від викладеної у підручниках. На зустрічах спікери не використовують суху наукову термінологію, наводять приклади із життя щодо поширення та ліквідації захворювання. Це дозволяє кожному учасникові не тільки зрозуміти і засвоїти матеріал, а й передати його сусідам.

«Ті, хто відвідав зустрічі, коментують: «Просто... Правдиво... Професійно...», — констатує Олександр Рєвнівцев.

У подальшому зустрічі будуть продовжуватись. Також будуть проводитись симуляційні вправи, які за домовленістю з Держпродспоживслужбою, будуть розцінюватися як складова курсів з підвищення кваліфікації. Приділять більше уваги питанню біобезпеки мисливських угідь. У планах проведення семінарів в усіх навчальних закладах, які готують фахівців ветеринарної медицини.

Виконано за допомогою Disqus