Пасічники Волині отримають гроші на розвиток

17 серпня 2018 678 0
Вулик з бджолами
Kurkul.comВулик з бджолами

Пасічникам у Ковельському районі Волинської області щорічно з районного бюджету виплачуватимуть гроші з метою розвитку галузі бджільництва. Про це повідомляє Volynpost.com.

Так, щорічно, до 5 серпня, пасічники подають до управління регіонально розвитку райдержадміністрації відповідний пакет документів на отримання дотації у розмірі до 50 гривень за кожну бджолосім’ю.

Начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Лариса Білинська провела засідання комісії з питань надання дотації пасічникам за утримання бджолосімей. В роботі комісії участь взяли заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк та заступник голови районної ради Олександр Пасенковський. На засіданні розглядали заяви та документи, подані пасічниками, які утримують бджолосім’ї у сільській місцевості та включення власників бджолосімей до реєстру фізичних осіб, які мають право на отримання дотації з районного бюджету.

Як повідомила Лариса Іванівна, станом на 5 серпня 2018 р. до управління надійшли відповідні документи від 15-ти пасічників району із сіл Дроздні, Воля Любитівська, Грушівка, Гончий Брід, Перковичі, Білашів, Воля Ковельська, Тойкут, де загалом утримується 383 бджолосім’ї.

Комісія вирішила включити усіх 15 бджолярів району і до реєстру фізичних осіб на отримання дотації. Загальний розмір дотації становить 15 150 грн.

Відносно бджолярів, які здійснюють свою господарську діяльність на території населених пунктів, що увійшли до складу об’єднаних територіальних громад, то варто зазначити, що виплата дотації за утримання бджолосімей здійснюється на підставі Програм та Порядків підтримки галузі АПК, що діють в громадах.

Виконано за допомогою Disqus