На Сумщині аграрії не сіють озимину через суху погоду

5 вересня 2018 111 0
Озиме жито
Kurkul.comОзиме жито

Через суху погоду аграрії у Сумській області не сіють озимину, аби не втратити врожай. До обговорення цього питання приступили в Інституті сільського господарства північного сходу. Про це повідомляє UA: Суми.

Фермери і науковці обговорили особливості цьогорічного урожаю зернових культур. Питання, чи сіяти озимину в суху землю, виникає у зв’язку з недостатньою кількістю опадів цього літа.

«Хліб треба сіяти, для того, щоб він був. Якщо не будемо сіяти, то його, звичайно, не буде. Але не в сьогоднішніх умовах, і не в умовах цієї посухи. Треба, на наше глибоке переконання, аграріям згрупуватися, підготуватися до цього відповідального заходу, наприклад, підготвка грунтообробної техніки, грамотний підбор роботи комбайнів для того, щоб менше було навантаження на грунтообробну техніку, по-друге — це підбір насіннєвого матеріалу, сортовий склад, якість насіння», — зазначив директор Інституту сільського господарства північного сходу НАН України Віктор Кабанець.

За даними Українського гідрометцентру, у вересні очікується середньодобова температура 14,5ºС, що на півтора градуси вище за норму. До 8 вересня протримається висока температура повітря, вдень 24-29 ºС, вночі 12-17 ºС. Потім очікується похолодання.

Виконано за допомогою Disqus