На Івано-Франківщині завершили збирання цукрових буряків

23 жовтня 2018 113 0
На Івано-Франківщині завершили збирання цукрових буряків

В Івано-Франківській області завершили збирання цукрових буряків. Урожайність коренів склала понад 550 ц/га. Під буряки цього року було відведено 1,1 тис. га. Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

Найбільші площі під цукровими буряками у Городенківському районі. Розпочинали копати цукрові буряки з ДП «Обрій», далі — СВК імені Шевченка й ПФГ «Поточище». В області немає власних переробних заводів, тому урожай возять на Тернопільщину.

На Івано-Франківщині чи не найвища у країні врожайність цукрових буряків. Цукристість — 17,5% — перевищує базисні 16%.

За словами директора ДП «Обрій» Василя Боднарчука, вирощування цукрових буряків найрентабельніше серед інших сільгоспкультур. Але й затратне. Площі потребують кількаразового обробітку, більшої кількості калійних добрив. Плюс додаткові витрати на перевезення зібраного врожаю до сусідньої області. Через це буряки припинили сіяти в одноосібних господарствах.

Нагадаємо, в новій динамічній інфографіці на SuperAgronom.com зібрані дані щодо врожайності ранніх культур та загальних обсягів зібраної продукції за останні 3 роки. Усю необхідну інформацію дізнавайтесь всього в один клік.

Виконано за допомогою Disqus