Господарства Кіровоградщини виплатили 1,5 млн грн за оренду паїв

28 жовтня 2018 110 0
Гроші
Kurkul.comГроші

За даними органів ДФС станом на 1 жовтня 2018 р. підприємства сільського господарства у Кіровоградській області виплатили громадянам понад 1,5 млн грн орендної плати за земельні ділянки. Також перераховано 274 млн грн податку, що становить 65% від розрахункової річної суми. Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДА.

Як зазначив виконуючий обов'язки начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Сергій Тертичний, наразі першочергово потрібно направляти на забезпечення повноти та своєчасності перерахування сільськогосподарськими товаровиробниками податку із виплачених громадянам сум орендної плати за паї.

По області вище середнього показника забезпечені розрахунки в Компаніївському — 95%, Петрівському — 85%, Голованівському — 83%, Новгородківському — 81%, та Олександрівському районах — 78%.

Найнижчий рівень розрахунків зафіксований у Вільшанському — 32%, Долинському — 51%, Добровеличківському — 54%, Новоархангельському — 58% та Онуфріївському районах — 59%.

Як зазначає Сергій Тертичний, у цілому по області налічується 35 тис. одноосібників, які обробляють понад 200 тис. га землі. Станом на 1 жовтня 2018 р. вони подали майже 27 тис. декларацій на 191 млн грн доходів. У середньому, дохід на 1 га землі по області становить 1 261 грн.

За словами виконуючого обов'язки начальника Головного управління ДФС, найгірше свої доходи декларують одноосібники з Долинського (56%), Новоукраїнського (67%.) та Устинівського (68%) районів.

За даними органів ДФС, в області 88 суб’єктів господарювання, які не мають правовстановлюючих документів, задекларували податкові зобов’язання з плати за землю в сумі 1,7 млн грн, що в результаті вплине на виникнення безпідставних переплат та повернення коштів з місцевих бюджетів.

Найбільше таких платників знаходиться в м. Кропивницькому (26 платників), Олександрівському (17 платників) та Долинському районах (15 платників).

Виконано за допомогою Disqus